fredag 1 januari 2010

Stickad mössa och virkad sjal med ett fint mönsterMin senaste försök att sticka en mössa, slutade så där. Men min mamma blev jättenöjd med den så jag känner mig lyckad.

Framsida av boken "Stich´n bitch crochet the happy hooker" av Debbie Stoller
Jag har  trasslat in i en sjalmönster av Amie Hirtes i Happy hooker (se bild nedan). Jag fastnade i den rosa sjalen. Sjalen är klar och nu har jag lite problem med kanterna på den. Ska försöka ta en bättre bild sedan. Hur som helst är den väldigt enkel att göra och tar kanske 5 timmar om man inte räknar in fransarna:).
Man ska ha en garn som passar för 5,5 mm virknål och i början lägga upp kedja av 202 maskor i början av arbetet.Om man vill göra nu som på bilden så går det väl 6x50g. Den där rosa sjalen är av bomullsgarn, själv hade jag en garn som var en blanding av akryl (50 %),ull (20%) och mohair(30). Den var väldigt tunn nästan som en tråd men det gick att virka med 3 mm virknål. Jag hade en nysta av 100gr men det är mycket kvar i den om man inte ska ha fransar.Som sagt mönster blir jättefin !!!


Så ser min arbete ut just nu (den riktiga färgen nedan),ska försöka ta bättre bild när jag har bestämd mig hur kanterna ska se ut (jag har inte satt fast fransarna ännu på den och kan inte bestämma mig passar de eller inte).
             Mönster ur boken "Stich´n bitch crochet the happy hooker"av Debbie Stoller
Inga kommentarer: